Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για 16-10-2016

  ΠΡΟΣ:  ΕΠΣΦ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                                                


      Ο Α.Σ. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του κ.ΤΟΙΤΟΥ για τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον Απόλλων Κελλης στης 15-10-16.  Ζητούμε από την ΕΠΣΦ, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη την εξαίρεση του, τουλάχιστον για τους αγώνες της σεζόν 2016-17, και την παραδειγματική τιμωρία του. Ζητούμε επίσης να είναι πιο προσεκτική στους ορισμούς της (ο συγκεκριμένος διαιτητής ορίστηκε για δύο συνεχόμενους αγώνες της ομάδας μας 9-10-16 (ΑΙΑΝΤΑΣ –ΛΕΒΑΙΑ 2-2 ,ΚΕΛΛΗ –ΑΙΑΝΤΑΣ 3-1) το οποίο απαγορεύτε, ειδικά στους κρίσιμους αγώνες μεταξύ βασικών διεκδικητών του τίτλου, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό τον πρωταθλητή.
Δεν θα σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα γιατί ήταν μια παρόδια ένα θέατρο που έπαιξαν καλά ο Διαιτητής και η παρέα του και έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα.  Κρίνουμε ότι αυτά που προηγήθηκαν είναι πιο σημαντικά από τους τρεις βαθμούς. Συγκεκριμένα δηλώνουμε ότι στο δεύτερο λεπτό του αγώνα ο παλαίμαχος παίκτης Τασκας Αθ. επιτέθηκε φραστικά και απείλεισε τον ανήλικο παίκτη της ομάδας μας Παλάτζα Στ. για  τουλάχιστον ένα ολόκληρο λεπτό βρίζοντας τον ,εμείς θα σας αναφέρουμε  της πιο  σημαντικές  εξής φράσεις (θα σε γαμήσω κολόπαιδο –άνηξες τον  τάφο σου εσύ μπάσταρδο, άκουσες άνoιξες τον  τάφο σου κολοπαίδι) τα παραπάνω ειπώθηκαν μπροστά στα μάτια του κ. Τοιτου και του βοθ. κ. Μαλεζιδη, οι οποίοι το μόνο που κάναν σε αυτή την φάση ήταν να ζητήσουν από τον κ. Τάσκα Αθ. Λέγοντας του : Σάκη ηρέμησε…..(Υπάρχει Βίντεο του αγώνα που αποδεικνύει όσα γράφονται στης παραπάνω γραμμές το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς κοινή θέα όλων. )
   Τα παραπάνω προηγήθηκαν γιατί ο παίκτης της ομάδας μας ζήτησε  από τον διαιτητή να βάλει επικαλαμίδες ο εν λόγω κύριος. Ζητούμε επίσης την παραδειγματική τιμωρία του κ. Τάσκα Αθ. γιατί είναι επικίνδυνος για το τοπικό ποδόσφαιρο του νομού μας, και δεν νομίζω ότι δεν το γνωρίζεται. Πρόσφατα τιμωρήσατε κάποιον παράγοντα ομάδας με αποκλεισμό για κάποιο χρονικό διάστημα για έβρισε κάποιον διαιτητή σας.. τι θα κάνετε τώρα κύριοι  θα πάρετε για μια φορά μεγάλες αποφάσεις η θα κρυφτείτε μέσα  στο καβούκι σας για μια ακόμα φορά. Αν δεν μπορείτε να αναλάβετε της ευθύνες σας γιατί πρόκειται  για δικό σας δημιούργημα το πρωτάθλημα που διανύουμε υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης, όχι όπως τον προκατόχων σας που για πολλά χρόνια μια παρέα λίγων  κυβέρνησαν το τοπικό ποδόσφαιρο της Φλώρινας πετυχαίνοντας το απόλυτο μηδέν.  Κύριε  πρόεδρε της Ε.Π.Σ. και  κύριε αρχιδιαιτητή , είστε ευχαριστημένοι από την απόδοση του αξιολογημένου διαιτητή κυρίου Τόιτου και των έμπειρων βοηθών του.  Προβληματίζεστε καθόλου για την εικόνα της διαιτησίας; Σκοπεύετε να πάρετε κάποια μέτρα, ώστε να μην υπάρχει κάθε εβδομάδα διαμαρτυρία από κάποια ομάδα; πραγματικά και τέτοιες ενέργειες το απαξιώνουν και μας πικραίνουν.
Τέτοιες διαιτησίες δεν τιμούν την Ε.Π.Σ.Φ. και υποβαθμίζουν το άθλημα. Καλούμε τους αρμοδίους να λάβουμε τα μέτρα που πρέπει για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
                                                                                                             

      Δυστυχώς με το καλημέρα στη νέα σεζόν ξεκινήσαμε εκεί που αφήσαμε την προηγούμενη.  Αν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που στόχος του είναι να φέρει τη νεολαία κοντά στον αθλητισμό, συναντούμε διαιτησίες σαν τη σημερινή του κ. Τόιτου, τότε επιτυγχάνουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι ντροπή, αυτός που καλείται να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων, να τους καταπατά με αυτό τον τρόπο.
Είναι ντροπή, γιατί όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το αγαπάμε. Δεν ζητάμε εύνοια. Ζητάμε σεβασμό στον κόπο και την προσπάθεια των νεαρών παικτών μας, ώστε να μην οδηγηθούν απογοητευμένοι εκτός ποδοσφαίρου.
Το Δ.Σ. του ΑΙΑΝΤΑ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ θα περιμένει την απάντηση της Ε.Π.Σ.Φ. και ελπίζουμε ότι έστω και ηθικά θα δικαιωθούμε. Εμείς από την πλευρά μας, δίνουμε την υπόσχεση σε όλο το φίλαθλο κόσμο ότι θα προσπαθούμε κάθε Σαββατοκύριακο να παίζουμε όλο και καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί σε αυτό αποσκοπούμε και αυτό επιδιώκουμε.
* Μ’ αυτή τη θέση αρχής προσπαθούμε να συμβάλλουμε κατ’ ελάχιστο ώστε σ’ έναν χώρο με πολλά προβλήματα, να διατηρηθεί η ηρεμία και να γίνει συνείδηση και στο φίλαθλο κοινό ότι ο διαιτητής που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής διεργασίας, έχει το δικαίωμα του λάθους… Εκείνο που μας κάνει να απορούμε και να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας είναι πως ούτε ένα απ’ αυτά τα πολύ σημαντικά λάθη δεν σημειώθηκε εις βάρος των αντιπάλων!

* Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Απόλλων Κέλλης  για την άψογη φιλοξενία του.           

1 σχόλιο: